Virus korona (foto:Shutterstock) -
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 633 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 155 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 90 muških i 65 ženskih osoba, od kojih je 47 mlađe, 94 srednje i 14 osoba starije životne dobi, podaci su Instituta za javno zdravstvo.

Prema mjestu prebivališta, 36 osoba su iz Banjaluke, 11 iz Prijedora, 10 iz Gradiške, devet iz Istočnog Novog Sarajeva, osam iz Zvornika, sedam iz Bijeljine, po šest iz Višegrada, Istočne Ilidže, Teslića i Šipova, po pet iz Sokoca i Foče, po četiri iz Doboja, Laktaša i Trebinja, po dvije iz Vukosavlja, Dervente, Kozarske Dubice, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Pala i Prnjavora i po jedna iz Bileće, Kneževa, Krupe na Uni, Ljubinja, Petrova, Srpca, Stanara, Ugljevika, Čelinca i Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 10.003 slučajva virusa korona, a preminulo je ukupno 318 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.732 osoba, a testirano je ukupno 83.689 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 183, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 59, a u opštim bolnicama 124.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.800 osoba, a nadzor je završen kod 62.010 osobe.