Virus korona (foto:cnnturk) -

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 798 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 187 osoba.Radi se o 93 muških i 94 ženskih osoba, od kojih je 15 mlađe, 115 srednje i 57 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 123 osobe su iz Banjaluke, 12 iz Čelinca, po 11 iz Bijeljine i Laktaša, po pet iz Gradiške, Kotor Varoša i Prnjavora, četiri iz Srpca, po tri iz Kozarske Dubice i Prijedora, dvije iz Petrovca i po jedna iz Dervente, Mrkonjić Grada i Novog Grada.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih je sedam osoba iz Banjaluke, dvije iz Doboja i po jedna osoba iz Prijedora i Lopara.