Virus korona - Foto: RTRS
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 832 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 195 osoba.

Radi se o 100 muških i 95 ženskih osoba, od kojih je 31 mlađe, 119 srednje i 45 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 43 osobe su iz Banjaluke, 39 iz Trebinja, 24 iz Bijeljine, 10 iz Doboja, sedam iz Bileće, po šest iz Zvornika i Prijedora, pet iz Teslića, po četiri iz Berkovića, Bratunca, Gacka, Kozarske Dubice, Nevesinja i Čelinca, po tri iz Dervente, Lopara, Ljubinja, Modriče i Šamca, po dvije iz Broda, Prnjavora, Rogatice, Stanara i Foče i po jedna iz Višegrada, Istočne Ilidže, Novog Goražda, Pelagićeva, Srpca i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 15 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o šest muškaraca i devet žena, srednje i starije životne dobi od kojih su po tri osobe iz Doboja i Prijedora, dvije iz Trebinja i po jedna osoba iz Petrova, Prnjavora, Nevesinja, Šipova, Čelinca, Laktaša i Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 36.836 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.763 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 23.248 osobe, a testirano je ukupno 160.943 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 822, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 332, a u opštim bolnicama 490.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.918 osoba, a nadzor je završen kod 118.470 osoba.