Alen Šeranić - Foto: RTRS

U Republici Srpskoj registrovano je 25 novih slučajeva virusa korona, čime je broj zaraženih povećan na 1.068, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.
Šeranić je rekao da je u posljednja 24 časa, od 507 laboratorijskih uzoraka, Kovid - 19 je potvrđen kod još 25 osoba u Srpskoj, među kojima su tri lica iz Gacka.

Najviše novozaraženih je iz Banjaluke – njih 9, a novi virus je potvrđen i kod jednog ljekara u UKC RS u Banjaluci.

Šeranić je rekao da je riječ o 13 muškaraca i 12 žena, te da je šest osoba hospitalizovano.

On je na konferenciji za novinare dodao da je na novi virus pozitivan jedan ljekar, dok je 29 testiranih radnika Univerzitetskog kliničkog centra negativno.

Do sada je testirano 16.484 lica u Srpskoj.

U protekla 24 časa u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske preminulo je šest pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

– Obavještavamo javnost i medije da je u protekla 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske preminulo šest pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa. Radi se o četiri muškarca i dvije žene – saopšteno je iz UKC.

Četvoro pacijenata je iz Banjaluke, i to sedamdesetdvogodišnja žena, osamdesetsedmogodišnji muškarac, devedesetogodišnji muškarac i sedamdesetpetogodišnji muškarac. Takođe preminuli su šezdesetpetogodišnji muškarac iz Šipova i šezdesetsedmogodišnja žena iz Prijedora.

Svi preminuli su imali više hroničnih udruženih oboljenja.