Laboratorija (foto: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 941 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 263 osobe.

Radi se o 122 muške i 141 ženskoj osobi, od kojih je 27 mlađe, 165 srednje i 71 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 71 osoba je iz Banjaluke, 30 iz Bijeljine, 18 iz Zvornika, 15 iz Gradiške, 14 iz Pala, 13 iz Foče, 12 iz Prijedora, osam iz Sokoca, po sedam iz Doboja i Istočnog Novog Sarajeva, po šest iz Vladenice, Istočne Ilidže, Milića i Modriče, po četiri iz Bratunca, Dervente, Laktaša i Teslića, po tri iz Gacka i Ugljevika, po dvije iz Kneževa, Rudog, Stanara, Trebinja, Čelinca, Šamca i Šipova i po jedna iz Višegrada, Kozarske Dubice, Osmaka, Prnjavora, Rogatice, Srebrenice, Han Pijeska i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.