Laboratorija - ispitivanje (Foto: Shutterstock) -
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 929 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 283 osoba.

Radi se o 146 muških i 137 ženskih osoba, od kojih je 37 mlađe, 162 srednje i 84 osobe starije životne dobi. podaci su Instituta za javno zdravstvo.

Prema mjestu prebivališta, 43 osobe iz Bijeljine, 42 iz Banjaluke, 27 iz Trebinja, 20 iz Zvornika, 18 iz Prijedora, 16 iz Doboja, po sedam iz Bileće, Bratunca, Dervente, Kotor Varoša i Šamca, šest iz Istočne Ilidže, po pet iz Višegrada, Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Ugljevika i Foče, po četiri iz Broda, Kneževa i Teslića, po tri iz Gradiške, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Pala, Sokoca i Srebrenice i Čelinca, po dvije iz Prnjavora, Ribnika i Šekovića i po jedna iz Donjeg Žabara, Kozarske Dubice, Krupe na Uni, Ljubinja, Milića, Nevesinja, Rogatice, Stanara i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 25 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 13 muških i 12 ženskih osoba starije i srednje životne dobi od kojih je i jedna mlađa osoba (muškarac 29 godina). Devet osoba iz Banjaluke, četiri iz Bijeljine, dvije iz Gradiške, Dervene, Teslića, Laktaša i po jedna osoba iz Prnjavora, Zvornika, Jezera, Čelinca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 33.554 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.372* osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 19.403 osoba, a testirano je ukupno 148.360 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.072, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 359, a u opštim bolnicama 713.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11.841 osoba, a nadzor je završen kod 104.960 osobe.

U Institu su napomenuli da je ma dan 11.12.2020. godine, naknadno prijavljeno sedam smrtnih slučajeva koja su se desila u prethodnih nekoliko dana (tri osobe iz Trebinja, dvije iz Teslića i Gradiške).