Korona virus - Foto: RTRS
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 210 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 38 osoba u Republici Srpskoj.

Testirano je 210 laboratorijskih uzoraka.

Radi se o 22 muške i 16 ženskih osoba, od kojih je devet mlađe, 26 srednje i tri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 18 osoba je iz Banjaluke, četiri iz Bijeljine, po tri iz Prnjavora i Čelinca, po dvije iz Prijedora, Trebinja i Foče i po jedna iz Gacka, Kozarske Dubice, Kotor Varoša i Novog Goražda.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se muškarcu starije životne dobi iz Rudog.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.764 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 262 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.804 osobe, testirano je ukupno 67.542 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 201, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 59, a u opštim bolnicama 142.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.745 osoba, a nadzor je završen kod 53.546 osoba.