Virus korona (Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija) -
 
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 297 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 39 osoba u Republici Srpskoj.

Ukupno 37 osoba je iz Republike Srpske, a dvije osobe su sa prebivalištem u Republici Srpskoj, a testirane su i prisustvo virusa korona dokazano je u Federaciji BiH.

Radi se o 21 muškoj i 18 ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, 24 srednje i 10 osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 11 osoba je iz Banjaluke, po pet iz Bijeljine i Teslića, tri iz Kozarske Dubice, po dvije iz Ljubinja, Doboja i Prijedora i po jedna iz Laktaša, Sokoca, Rogatice, Istočnog Novog Sarajeva, Istočnog Drvara, Vlasenice, Foče, Nevesinja i Kostajnice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o jednom muškarcu srednje životne dobi iz Ugljevika i muškarcu i ženi starije životne dobi iz Banjaluke i Kozarske Dubice.