Virus korona - Foto: RTRS
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 938 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 41 osobe.

Radi se o 31 muškoj i 10 ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, 27 srednje i devet osobe starije životne dobi, podaci su Instituta za javno zdravstvo.

Prema mjestu prebivališta, 10 osoba je iz Banjaluke, šest iz Kozarske Dubice, po tri iz Bijeljine, Doboja, Pala, Prnjavora i Teslića po dvije iz Istočne Ilidže, Laktaša i Čelinca i po jedna iz Vlasenice, Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osam muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Teslića, dvije iz Banjaluke, i po jedna osoba iz Zvornika, Gradiške, Broda, Šamca, Višegrada, Foče, Trebinja i Nevesinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 38.140 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.902 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 24.326 osoba, a testirano je ukupno 168.895 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 627, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 230, a u opštim bolnicama 397 .

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.575 osoba, a nadzor je završen kod 121.281 osoba.