Test - Foto: RTRS
U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa registrovana su 44 nova slučaja virusa korona.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 563 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 44 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 26 muških i 18 ženskih osoba, od kojih je osam mlađe, 33 srednje i tri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 10 osobe je iz Doboja, po pet iz Prnjavora i Gradiške, po tri iz Banjaluke, Bijeljine, Istočne Ilidže, Pala i Teslića, dvije iz Šamca i po jedna iz Zvornika, Kneževa, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Laktaša, Modriče i Sokoca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Vlasenice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 6.186 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 212 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.661 osoba, testirano je ukupno 57.807 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srskoj je 270, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 60, a u opštim bolnicama 210.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.665 osoba, a nadzor je završen kod 46.748 osoba.

U izvještaju od 16.8.2020. uvrštena je i jedna osoba, državljanin Crne Gore koja je testirana u Republici Srpskoj. Prijavljena osoba je uklonjena sa liste pozitivnih slučajeva i izvršena je korekcija svih podataka.