Virus korona (foto:agencije) -
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 632 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 45 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 32 muške i 13 ženskih osoba, od kojih je 18 mlađe, 20 srednje i sedam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 21 osoba je iz Banjaluke, četiri iz Prnjavora, po tri iz Bijeljine, Prijedora, Trebinja i Foče, po dvije iz Kozarske Dubice i Srpca i po jedna iz Višegrada, Kneževa, Pala i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu i ženi srednje i starije životne dobi iz Banjaluke i Gacka.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.736 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 292 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.634 osoba, a testirano je ukupno 74.808 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 182, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 57, a u opštim bolnicama 125.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.405 osoba, a nadzor je završen kod 55.874 osoba.