Test - Foto: RTRS
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 517 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 52 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 25 muških i 27 ženskih osoba, od kojih je 19 mlađe, 24 srednje i devet osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 23 osobe su iz Banjaluke, pet iz Zvornika, četiri iz Teslića, tri iz Čelinca, po dvije iz Višegrada, Kneževa i Kotor Varoša i po jedna iz Bratunca, Vukosavlja, Kozarske Dubice, Lopara, Mrkonjić Grada, Pala, Petrova, Prijedora, Prnjavora, Ugljevika i Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.643 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 314 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.544 osoba, a testirano je ukupno 82.031 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 195, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 134.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.296 osoba, a nadzor je završen kod 61.557 osobe.