Virus korona - Foto: RTRS
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 589 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 71 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 34 muških i 37 ženskih osoba, od kojih je 18 mlađe, 39 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 18 osoba je iz Banjaluke, devet iz Gradiške, šest iz Gacka, pet iz Šipova, po tri iz Bratunca, Foče, Trebinja i Bijeljine, po dvije iz Mrkonjić Grada, Laktaša, Prijedora, Istočne Ilidže, Kozarske Dubice, Lopara i Sokoca i po jedna iz Srpca, Zvornika, Prnjavora, Čelinca, Trnova, Novog Goražda i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Lopara.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.089 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 242 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.179 osoba, testirane su ukupno 62.851 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 256, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 68, a u opštim bolnicama 188.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.351 osoba, a nadzor je završen kod 53.813 osobe.