Virus korona (foto:medicaldevice-network) -
U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovana su 73 nova slučaja virusa korona.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča, Bolnica "Svnjti Luka" u Doboju i Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini izvršeno je testiranje 573 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 73 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 37 muških i 36 ženskih osoba, od kojih su 12 mlađe, 52 srednje i devet osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 17 osoba je iz Banjaluke, sedam iz Laktaša, šest iz Foče, po četiri iz Gacka, Doboja i Istočne Ilidže, po tri iz Bijeljine, Gradiške, Modriče, Mrkonjić Grada, Sokoca i Čelinca, dvije iz Ljubinja, Pala i Trebinja i po jedna iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara, Petrova, Ribika i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.657 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 255 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

Do sada se oporavilo ukupno 4.628 osoba, a testirano je ukupno 66.799 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 203, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 60, a u opštim bolnicama 143 .

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.001 osoba, a nadzor je završen kod 52.484 osobe.