Virus korona - Foto: RTRS
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 642 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 75 osoba.

Radi se o 35 muških i 40 ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, 47 srednje i 23 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 37 osoba je iz Banjaluke, po pet iz Kozarske Dubice, Pala, Prijedora i Prnjavora, četiri iz Bijeljine, po dvije iz Laktaša, Oštre Luke, Sokoca, Srpca i Čelinca i po jedna iz Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Mrkonjić Grada i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o četiri muškarca i dvije žena srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Prijedora i po jedna osoba iz Prnjavora, Doboja, Trebinja i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 40.286 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 2.066 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 26.978 osoba, a testirano je ukupno 183.733 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u REpublici Srpskoj je 572, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 212, a u opštim bolnicama 360.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.577 osoba, a nadzor je završen kod 129.595 osobe.