Virus korona (@Vlada_Srpske) - Foto: Twitter
U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovano je 89 slučajeva virusa korona.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 514 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 89 osobe.

Radi se o 44 muških i 45 ženskih osoba, od kojih je devet mlađe, 49 srednje i 31 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 19 osoba iz Banjaluke, devet iz Bijeljine, osam iz Sokoca, sedam iz Gradiške, po šest iz Doboja i Pala, po četiri iz Prijedora i Čelinca, tri iz Istočne Ilidže, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Mrkonjić Grada i Teslića i po jedna iz Dervente, Donjeg Žabara, Kneževa, Kozarske Dubice, Kostajnice, Kotor Varoša, Modriče, Nevesinja, Novog Grada, Prnjavora, Stanara, Trebinja, Han Pijeska, Šamca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškarca i tri žene, starije životne dobi iz iz Prijedora (dvije osobe), Banjaluke, Kozarske Dubice, Bratunca i Rogatice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 40.713 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.096 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 27.774 osoba, a testirano je ukupno 186.450 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 556, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 200, a u opštim bolnicama 356.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.106 osoba, a nadzor je završen kod 131.025 osoba.