Virus korona (foto:agencije) -
 
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 560 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 95 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 51 muškoj i 44 ženske osobe, od kojih je 29 mlađe, 52 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 20 osoba je iz Banjaluke, 10 iz Foče, sedam iz Istočne Ilidže, po šest osoba iz Zvornika i Kneževa, pet iz Trebinja, po četiri iz Gradiške, Prijedora, Prnjavora i Čelinca, po tri osobe su iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva i Modriče, po dvije iz Bijeljine, Laktaša, Ribnika i Teslića i po jedna osoba je iz Broda, Gacka, Dervente, Kozarske Dubice, Ljubinja, Novog Goražda, Sokoca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Doboja, muškarcu starije životne dobi iz Bratunca i muškarcu starije životne dobi iz Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.132 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 268 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.131 osoba, a testirano je ukupno 70.064 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 191, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 58, a u opštim bolnicama 133.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.788 osoba, a nadzor je završen kod 54.290 osoba.