Virus korona -
Kod 98 osoba u Republici Srpskoj utvrđeno je prisustvo virusa korona.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 519 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 98 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 46 muških i 52 ženske osobe, od kojih je 16 mlađe, 62 srednje i 20 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 27 osoba je i Banjaluke, 14 iz Zvornika, 10 iz Doboja, devet iz Gradiške, sedam iz Prnjavora, po četiri iz Gacka, Kozarske Dubice i Kotor Varoša, tri iz Istočne Ilidže, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva i Sokoca i po jedna iz Bratunca, Vlasenice, Dervente, Istočnog Starog Grada, Kneževa, Laktaša, Modriče, Osmaka, Pala, Srpca, Ugljevika i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Mrkonjić Grada (dvije osobe), Teslića, Zvornika, Banjaluke i Donjeg Žabara.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.647 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 199 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.194 osoba, a testirano je ukupno 54.711 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 263, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 71, a u opštim bolnicama 192.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.667 osoba, a nadzor je završen kod 46.290 osoba.

Iz Instituta za javno zdravstvo saopštili su da je u jučerašnjem izvještaju navedeno da je registrovano 49 zaraženih umjesto 48, jer je jedna osobe koja je već prijavljena, ponovno testirana i zavedena, što je odmah i korigovano u evidenciji.