Test - Foto: RTRS
U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovano je 98 novih slučajeva virusa korona.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama "Sveti Vračevi" u Bijeljini i "Sveti apostol Luka" u Doboju izvršeno je testiranje 641 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 98 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 52 muških i 46 ženske osobe, od kojih je 18 mlađe, 65 srednje i 15 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 38 osoba je iz Banjaluke, 10 iz Laktaša, osam iz Zvornika, pet iz Gradiške, po četiri iz Čelinca i Bijeljine, po tri iz Drvente i Foče, po dvije iz Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Lopara i Teslića i po jedna iz Broda, Doboja, Istočne Ilidže, Kneževa, Kostajnice, Milića, Osmaka, Pala, Prijedora, Sokoca, Srpca, Stanara, Trebinja, Šipova i Nevesinja.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.609 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 285 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

Oporavila se ukupno 5.491 osoba, a testirano je ukupno 73.612 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 177, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 57, a u opštim bolnicama 120.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.554 osobe, a nadzor je završen kod 55.357 osoba.

U prethodna dva dana zabilježen je blagi rast broja zaraženih, u skladu sa epidemiološkom situacijom koja je i dalje nepovoljna, ali stabilna, rekao je direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

Zeljković je naveo da su privatna okupljanja i dalje glavni razlog porasta broja zaraženih.

- Slijede importovani slučajevi građana koji dolaze iz inostranstva, a do širenja virusa došlo je i u pojedinim privrednim subjektima gdje su se poštovale mjere na radnom mjestu, ali ne i prilikom prevoza i slično - rekao je on.