Virus korona - Foto: Getty Images
U Republici Srpskoj je u posljednja 24 sata prisustvo virusa korona utvrđeno kod još 89 osoba, a jedna osoba je preminula saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Kako su dodali iz Instituta, prijavljena im je smrt muškarca iz Foče koji je bio zaražen virusom korona.

Kada je riječ o novooboljelima, radi se o 48 muških i 41 ženskoj osobi, od kojih je 14 mlađe, 56 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 14 osoba je iz Banjaluke, osam iz Zvornika, po sedam iz Gradiške, Istočne Ilidže i Pala, po šest iz Doboja i Prijedora, po četiri iz Teslića i Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz Laktaša, Foče, Oštre Luke i Bijeljine, dvije iz Šekovića i po jedna iz Dervente, Šamca, Bratunca, Kozarske Dubice, Kneževa, Srebrenice, Višegrada, Osmaka, Petrova, Čelnica, Ribnika i Kotor Varoša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.257 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 245 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.254 osoba, testirane su ukupno 63.909 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 234, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 173.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.181 osoba, a nadzor je završen kod 54.375 osobe.