Virus korona (foto:Ilustracija/Pixabay) -
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 560 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 70 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 35 muških i 35 ženskih osoba, od kojih je 23 mlađe, 37 srednje i 10 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 25 osoba je iz Banjaluke, po sedam iz Laktaša i Foče, šest iz Mrkonjić Grada, po četiri iz Višegrada i Doboja, po tri iz Bijeljine i Prijedora, po dvije iz Gradiške, Dervente, Zvornika i Srpca i po jedna iz Prnjavora, Ribnika i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Prijedora, Prnjavora, Ribnika, Banjaluke i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.267 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 307 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.266 osoba, a testirano je ukupno 79.091 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 184, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 58, a u opštim bolnicama 126.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.102 osoba, a nadzor je završen kod 60.388 osobe.