Virus korona (foto:cnnturk) -
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 593 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 82 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 46 muške i 36 ženskoj osobi, od kojih je 24 mlađe, 44 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banjaluke, sedam iz Gradiške, po pet iz Mrkonjić Grada, Šipova i Bijeljine, po tri iz Laktaša i Teslića, po dvije iz Doboja, Istočnog Sarajeva, Nevesinja, Novog Grada i Trebinja i po jedna iz Bileće, Broda, Zvornika, Jezera, Kneževa, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Krupe na Uni, Ljubinja, Prijedora, Prnjavora, Rudog, Srpca i Foče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.552 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 314 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.490 osoba, a testirano je ukupno 81.276 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 161, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 56, a u opštim bolnicama 104.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.212 osoba, a nadzor je završen kod 61.396 osobe.