Posljedice zemljotresa u Stocu (FOTO: Anadolija) -
Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković proglasio je stanje prirodne nesreće, nakon nekoliko zemljotresa koji su pogodili Hercegovinu u kojim je poginula Elmira Sefo iz ove opštine.

Bošković je zadužio nadležni gradski štab da procijeni nastalu štetu.

Iz Operetivnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona saopšteno je da je na području Stoca do sada 90 građana prijavilo materijalnu štetu na stambenim objektima - stanovima i porodičnim kućama.

Pripadnici Dobrovoljne vatrogasne jedinice Stolac i Komunalno preduzeće nastavili su sa uklanjanjem porušenih dimnjaka, crijepa i čišćenja gradskih ulica.

Iz Civilne zaštite objavljeno je i da je u Čapljini završena sanacija dimnjaka i popravka krovova na sedam stambenih zgrada i 54 porodične kuće.

Nakon zemljotresa i u Mostaru je na više lokacije vršeno uklanjanje kamenja sa puteva, te obrušenih fasada sa zgrade u Titovoj ulici, naveli su iz Civilne zaštite HNK.

Zemljotres od 5,8 stepeni Rihterove skale pogodio je u petak, 22. aprila, u 23.07 časova region Berkovića, a osjetio se u svim opštinama istočne Hercegovine, kao i u regionu.

Osim Stoca, pričinjena je velika materijalna šteta i na objektima u Čapljini.