U toku preventivna kampanja “Lako je brzinu smanjiti”

U toku preventivna kampanja “Lako je brzinu smanjiti”

Akcija smanji brzinu 1.jpg (513 KB)

Upozoravanjem vozača na posljedice prekoračenja brzine i dijeljenjem propagandnog materijala, pripadnici Policijske uprave Trebinje i Auto-moto društva „Hercegovina“, danas su, u naselju Aleksina Međa, započeli preventivnu kampanju pod nazivom „Lako je brzinu smanjiti“.

„Prekoračenje brzine jedan je od glavnih uzroka saobraćajnih nezgoda. Za prvih šest mjeseci ove godine, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Trebinje, evidentirana je 161 saobraćajna nezgoda, od čega su tri sa poginulim osobama, 11 sa teško povrijeđenim licima, 28 sa lakše povrijeđenim te 119 saobraćajnih nezgoda koje su za posljedicu imale materijalnu štetu“, navodi Jovana Cvijetić, portparol Policijske uprave Trebinje.

Ona je apelovala na sve vozače da poštuju ograničenje brzine, naročito u vrijeme godišnjih odmora i ljetne turističke sezone.

„Tranzitna smo regija, velika je cirkulacija saobraćaja na putevima istočne Hercegovine, zato apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajne propise, kako ne bi ugrozili svoj i tuđe živote“, upozorava Cvijetić.

Vučko Bašić, iz Auto-moto društva „Hercegovina“ ističe da je ovo još jedna u nizu akcija, koju organizuju sa pripadnicima Policijske uprave Trebinje.

„Akcija je preventivnog karaktera. Zaustavljamo vozače i upozoravamo ih na posljedice prekoračenja brzine. Zbog sezone godišnjih odmora koncentracija saobraćaja je mnogo veća nego inače, opreza nikada nije naodmet. U okviru akcije, vozačima, simbolično, dijelimo i mirisne jelkice, crvene, za one koji prekorače brzinu i zelene, za one koji voze u skladu sa propisanim ograničenjima brzine“, kaže Bašić.

Preventivnu kampanju „Lako je brzinu smanjiti“, koja traje do 31. avgusta, zajedno realizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Auto-moto savez RS i Agencija za bezbjednost saobraćaja RS

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×