studenti.jpg (161 KB)

Na četiri visokoškolske ustanove u Trebinju u toku je treći upisni rok, a u našem gradu ostalo je još 76 slobodnih mjesta za brucoše.

Najviše slobodnih mjesta ima na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo – 41, na Fakultetu za proizvodnju i menadžment 22, Akademija likovnih umjetnosti u ovom roku upisuje devet studenata, a na Poljoprivrednom fakultetu upražnjeno je četiri mjesta.

Na studijskom smjeru Turizam i hotelijerstvo Visoke škole za turizam i hotelijerstvo mjesta ima za 18 studenta - tri studenata koji će se finansirati iz budžeta RS, 10 na samofinansiranju, za dva vanredna studenta i tri strana državljana.

Na smjeru Poslovna ekonomija turističke ponude su 23 slobodna mjesta, šest za finansiranje iz budžeta RS, 10 je samofinansirajućih, pet mjesta za vanredne studente i dva za strane državljane.

Fakultet za proizvodnju i menadžment u trećem upisnom roku upisuje ukupno 22 studenata, na dva studijska programa.

Na Industrijskom menadžmentu mjesta ima za tri studenta koji će se finansirati iz budžeta RS, isto toliko na samofinansiranju i za dva strana državljana.

Na studijskom programu Industrijsko inženjerstvo za energetiku upražnjeno je devet mjesta za studente koji se finansiraju iz budžeta RS, tri na samofinansiranju i dva strana državljana.

Akademija likovnih umjetnosti u drugom upisnom roku ima ukupno devet slobodnih mjesta, od toga šest na samofinansiranju i tri za strane državljane.

Na Poljoprivrednom fakultetu saznajemo da je u ovom roku, na studijskom programu Agromediteranska proizvodnja, ostalo još četiri mjesta za za buduće brucoše koji će se finansirati iz budžeta RS.

Prijavljivanje traje do 22. septembra.