U Trebinje stigla djeca s Kosova i Metohije

20220625_180855.jpg (262 KB)

45 mališana s Kosova i Metohije stiglo je danas u već tradicionalnu posjetu našem gradu i oni će narednih sedam dana boraviti u domovima svojih trebinjskih vršnjaka.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio se svim roditeljima iz našeg grada koji su prihvatili da ova djeca dođu u njihove porodice i istakao da je ovo poseban dan za sve Trebinjce.

„Mi kao lokalna zajednica ćemo nastaviti da podržavamo ovaj projekat, jer smo mi jedan narod. Znamo svi da je velika odgovornost čuvati dijete, ali sam siguran da će roditelji iz Trebinja biti, kao i svake godine, na visini zadatka. Raduje me što su se i moja djeca bez razmišljanja odazvala da u našu porodicu dođe dijete s Kosova i Metohije. Pripremili smo bogat sadržaj za djecu tokom njihovog boravka ovdje i iskoristio bih priliku da kažem svim roditeljima iz Trebinja, koji su prihvatili djecu s Kosova u svoje domove, da će i njihova djeca biti uključena u taj program koji obuhvata između ostalog odlazak u akva park, na more i još mnogo toga“, rekao je Ćurić.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić kazala je da je ovo deseti put da je grad Trebinje domaćin djeci s Kosova i Metohije.

„Došlo nam je 45 djece i zaista smo se potrudili da osmislimo sedmodnevni program za njih. Zahvalila bih se gradu Herceg Novom, ocu Stevanu koji je zajedno sa prijateljima iz Trebinja organizovao da djeca jedan dan provedu u Igalu i da posjete manastire tamo. Djeca će imati priliku da obiđu grad, posjetiće Kulturni centar, Muzej Hercegovine i Narodnu biblioteku, plesni klub 'Maris' će za njih izvesti nastup, ići će na 'Ušće' i u akva park. Puno privrednika je izrazilo želju da učestvuje u programu, iz kafe Botanika su se javili da jedan dan djecu posluže kolačima i osvježenjem, direktor Olimpijskog bazena je pozvao da svi dođu besplatno na kupanje. Ima divnih ljudi koji žele ostati anonimni, ali oni prisustvuju dočeku svake godine i uruče djeci brojne poklone“, dodala je Skočajić.

Podsjećamo da će sutra u bašti hotela Platani u Trebinju pjevačka grupa „Kamenički biseri“ u čijem sastavu su djeca s Kosova i Metohije upriličiti Vidovdanski koncert, a početak je u 19.30 časova.

DSC_0017.JPG (216 KB)

20220625_183315.jpg (228 KB)

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×