Trebinje-Novo kombi vozilo - Foto: SRNA
 
Udruženje roditelja, djece i omladine sa poteškoćama u razvoju "Sunce nam je zajedničko" iz Trebinja dobilo je danas kombi koji je nabavljen u okviru tradicionalne humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima".

- Ovaj kombi će mnogo značiti za članove našeg udruženja - rekao je predsjednik Udruženja Mijat Šarović.

Šarović je dodao da u narednih mjesec dana očekuju završetak novog Dnevnog centra u Trebinju.

- Sa ovim automobilom mislim da zaokružujemo sistem brige koji je bio na visokom nivou. Mislim da ćemo ostvariti cilj da svako dijete sve svoje potrebe ostvaruje u Trebinju - rekao je Šarović.

 

Foto: RTRS
 

 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je svim institucijama u Srpskoj i Srbiji koji su učestvovali u donaciji vozila.

On je istakao da očekuje da će sredinom septembra biti završen novi Dnevni centar za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju u Trebinju.

- Sve što bude neophodno kad je riječ o opremanju centra, Grad je tu da to podrži - rekao je Ćurić.

Nikolina Šukić, koja će koristiti novo vozilo, rekla je da će ovaj kombi mnogo značiti njoj i drugim korisnicima za prevoz, da ne bi išli pješke, a sada će moći da putuju i na duže relacije.

 

Foto: RTRS
 

 

Cilj akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", koja je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, bilo je prikupljanje sredstava za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim poteškoćama.

U ovoj akciji ukupno je prikupljeno 619.057 KM.

Usljed nedostatka prevoznih sredstava, više od dvije i po hiljade djece sa intelektualnim poteškoćama u Srpskoj je bez stručne pomoći i njihov razvoj je otežan.

U Srpskoj djeluju 33 udruženja koja su dio Saveza za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica.