Bolnica sastanak.jpg (335 KB)

U biblioteci trebinjske Bolnice danas je održan sastanak sa načelnikom Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra RS Nikolom Šobotom o pokretanju angio-sale u novoj bolnici, a dogovorena je i edukacija kadra u UKC-u.

„Tema današnjeg sastanka bila je organizacija i pravljenje protokola za pokretanje angio-sale u novoj bolnici u Trebinju, te plan rada i neophodna edukacija našeg kadra. S obzirom na to da je potrebno preko godinu dana da se kadar edukuje, od juna mjeseca planiramo naš srednji medicinski kadar, specijalizante i specijaliste da šaljemo u UKC na edukaciju. Otvaranje angio-sale je od posebnog značaja za sve, posebno za građane Hercegovine, koji će imati priliku da sve potrebne preglede i terapije dobiju u bolnici u Trebinju“, rekao je Nedjeljko Lambeta, direktor JZU Bolnica Trebinje.

dr sobot.jpg (211 KB)

Dr Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske ističe da su razgovarali o razvoju interventne kardiologije i planiranju interventnih procedura u trebinjskoj Bolnici.

„UKC je ustanova koja uvijek nudi pomoć i tu smo za edkuaciju i pomoć svim kolegama koji su zainteresovani. Takođe, Ministarstvo zdravlja RS je dalo značajna sredstva i radi na razvoju interventne kardiologije i razvoju sala. Danas smo organizovali ovaj sastanak, kako bismo se pravovremeno pripremili za sve što nas očekuje, a to je nova bolnica u Trebinju, razvoj interventne kardiologije i pružanje najbolje zdravstvene zaštite stanovnicima Hercegovine, kroz interventnu salu u Foči i u Trebinju. Sigurno da nova oprema zahtjeva i edukaciju kadra, a mi u UKC-u stojimo na raspolaganju svim kolegama“, naveo je dr Šobot.

Dr Aleksandar Radanović, kardiolog i načelnik Odjeljenja interne medicine je kazao da su nastavili saradnju sa zdravstvenim ustanovama Srpske, odnosno UKC-om.

„Ovaj sastanak smo dogovorili, kako bismo što spremnije ušli u završetak projekta nove bolnice i to dočekali sa osposobljenim novim kadrom“, dodao je dr Radanović.