Na području Trebinja nema nijedan sumnjiv slučaj na virus korona, niti ima potvrđenih slučajeva ove bolesti, rekla je na konferenciji za novinare Jelena Durić, epidemiolog trebinjskog Doma zdravlja.Screenshot_20200311-151430_Google_crop_17_resize_79.jpg

Ona je navela da je jedna osoba koja je doputovala iz Grčke u kućnoj izolaciji, da nema simptome bolesti, ali radi na takvom radnom mjestu da je sa epidemiološke tačke zaključeno da treba bude u izolaciji 14 dana. Durićeva je istakla da je 15 ljudi bilo ili je još pod aktivnim epidemiološkim nadzorom, od kojih su četri osobe već izašle kao zdrave iz nadzora.

Načelnik Štaba za vanredne situacije grada Trebinja Stevan Bekan, nakon sjednice ovog Štaba, je naveo da su donesene preporuke koje su obavezujuće za sva preduzeća i javne ustnove, a kako bi se učinilo sve da se obezbjedi visok stepen higijene i srpiječi pojava virusa. „Grad Trebinje ima lokaciju namjenjenu za karantin u slučaju potrebe, a sve radimo u saradnji sa zdravstvenim ustanovama“ istakao je Bekan.

On je napomenuo da su u Trebinju podržane sve mjere Vlade RS u cilju spriječavanja širenja virusa korona, da su zatvorene sve škole i otkazane javne manifestacije.