94A0C32C-756E-4088-8CDA-917EB7365A25.jpeg
Načelnik odeljenja za turizam, zaštitu životne sredine i preduzetništvo, Bojan Vučurević istakao je   da je glavni cilj projekta sa švajcarskom agencijom 'Caritas', uspostavljanje savjeta za turizam u Gradu Trebinju. Vučurević je najavio i brojne novitete, a jedan od njih je i prvi vinski festival u našem gradu. 

„Grad Trebinje, Razvojna agencija i Turistička agencija, u saradnji sa švajcarskom organizacijom Karitas ove godine počinju realizaciju projekta u okviru koga će biti formiran Savjet za turizam u našem gradu. Ovaj Savjet će funkcionisati kao posebno tijelo, poput privrednog savjeta koga već imamo, i na taj način svi koji učestvuju u turističkoj ponudi Trebinja moći će da kanališu svoje probleme i zahtjeve prema gradskoj upravi, Turističkoj organizaciji, kao i drugim javnim ustanovama. Po prvi put ćemo organizovati 'Vinski festival' u Trebinju, krajem aprila ili početkom maja, a biće vezan za otvaranje ljetne turističke sezone. Predstaviće se, pored hercegovačkih proizvođača i vinari iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, oko 60 izlagača. Održavaće se u gradskom parku po uzoru na beogradski 'Wine garden' i festival u Sremskoj Mitrovici“, naglasio je Vučurević.

On je dodao da je vrijednost ovog projekta 200 hiljada KM, od čega se iz gradskog budžeta izdvaja polovina novca, traje dvije godine, a Savjet za turizam bi trebao da ima prvu sjednicu već u aprilu.