IMG_8661_resized_20230427_084935026.JPG (537 KB)

U Trebinju se danas održava velika akcija uređenja grada, u kojoj učestvuje oko hiljadu radnika gradskih službi, članova raznih udruženja kao i volontera.

Početak radova u osam časova ozvaničio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić na platou bivše kasarne. On je napomenuo da će se čistiti ispred javnih ustanova, škola, turističkih objekata, prilazima gradu i okolnim lokacijama.

„Bitno nam je da se što više građana uključi u ovu akciji, posebno pred turističku sezonu. Malo nas je kiša spriječila proteklih dana i važno nam je da se akcija nastavi i u narednom periodu. Veoma je bitno da Trebinje kao turistički grad ovog proljeća bude što ljepši i važno nam je da se mnogo naših sugrađana odazvalo ovoj akciji“, kazao je gradonačelnik Ćurić.

IMG_8687_resized_20230427_085127951.JPG (167 KB)

Kako je istakao Stevan Bekan, direktor Javne ustanove Ekologija i bezbjednost, i ove godine   obezbijeđen je besplatan odvoz prikupljenog komunalnog i kabastog otpada, te da su sve nadležne službe Grada Trebinja angažovane na uređenju grada i da su na usluzi građanima.

„Ovdje je preko 300 pripanika različitih službi i volontera, a očekujemo oko 1.000 učesnika. Angažovali smo javne ustanove, udruženja građana, preduzeća, savjete mjesnih zajednica, vlasnike privatnih objekata, tako da očekujemo jednu uspješnu akciju na cijeloj teritoriji grada“, kazao je Bekan.