Great Start of the Tourist Season in Trebinje, about 11.000 Overnight Stays  in June - Sarajevo Times

U Trebinju je od početka godine zabilježeno 116.000 noćenja, ljetnja turistička sezona je bila istorijska i po broju posjeta nadmašena je 2019. godina, a turistička sezona produžena i u septembru, izjavila je Srni direktor gradske Turističke organizacije Mirjana Putica.

Putica je istakla da su ljetnju turističku sezonu obilježili, između ostalog, koncerti velikih regionalnih zvijezda, te da je za krsnu slavu Trebinja koncert Zdravka Čolića posjetilo više od 20.000 ljudi.

"U maju je zabilježeno više od 22.145 noćenja, što je najviše ikada. Imali smo veoma uspješan jun i jul, dok je u avgustu zabilježeno više od 27.000 registrovanih noćenja", rekla je Putica.

Ona kaže da Trebinje najveći broj turista posjećuje iz zemalja regiona, te napominje da su ove godine najjužniji grad Srpske posjetili turisti iz 70 zemalja svijeta.

Putica je napomenula da je ljetnja turistička sezona u Trebinju produžena i u septembru.

"Turistički vaučeri se iskorištavaju u Trebinju u ovom mjesecu, imamo mnogo turističkih obilazaka i ekskurzija", rekla je Putica.

Ona je najavila da će 27. septembra u Trebinju biti organizovan Svjetski dan turizma.

Prema njenim riječima, tokom ljetnje sezone turistička ponuda Trebinja je promovisana na sajmovima u Srbiji i Ljubljani, a turistima su tokom ljeta u ponudi bila gradska kupališta, olimpijski bazen, bregovački prirodni bazen, prirodna kupališta na rijeci Trebišnjici i Sušici.

"Turistički kompleks `Grad Sunca` je jako značajan za turizam u Trebinju kroz koji godišnje prođe oko 100.000 ljudi", istakla je Putica.

Ona dodaje da su turisti zainteresovani za standardnu turističku ponudu grada, koja podrazumijeva gastro i vinsku ponudu, vjerski turizam, posjetu Starom gradu i kulturno-istorijskim spomenicima i slično.

Direktor gradske Turističke organizacije ističe da je mnogo inostranih mladih turista zainteresovano za avanturističku ponudu Trebinja.

"Turistima želimo da pružimo priliku da dožive Trebinje iz različitih perspektiva, sa vode vožnjom barkama, paraglajdingom i slično. Postoji i avanturistički park na Ublima, a želimo da ponudu u avanturističkom smislu i proširimo", rekla je Putica.