Sinergija vlasti, ekonomije i privrednika omogućiće Republici Srpskoj bolje rezultate u svim oblastima u narednom četvorogodišnjem periodu, poručio je potpredsjednik DNS-a Milan Radović na centralnoj tribini ove stranke u Trebinju.



On je istakao da ovome u prilog ide i činjenica da je Hercegovina bogata resursima koje treba kvalitetnije i efikasnije iskoristiti.
"Nisu samo `Hidroelektrane na Trebišnjici` i Rudnik i termoelektrana `Gacko` izvor prihoda za Hercegovinu. Imamo i Trebinjsko i Popovo polje, proizvodnju duvana i vina. Sve to treba da se iskoristi da bismo imali ekonomski jaču Republiku Srpsku", poručio je Radović.
On kaže da ga raduje da DNS u Izbornoj jedinici devet za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Izbornoj jedinici tri za Parlamentarnu skupštinu BiH već sada može da govori o direktnim mandatima, što potvrđu ankete i broj prisutnih na tribini u Trebinju.
Nosilac izborne liste DNS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Nenad Nešić rekao je da, ukoliko mu građani ukažu povjerenje 7. oktobra, neće učestvovati u bilo kakvom pokušaju prenošenja nadležnosti na nivo BiH, već će raditi na jačanju Republike Srpske.
"Garantujem vam da ću biti nacionalno tvrd, ali, isto tako, zalagaću se za više radnih mjesta, bolju ekonomiju i više pravde u društvu", poručio je Nešić.
On je istakao da će nakon što osvoji mandat, otvoriti kancelariju poslanika parlamenta BiH u Hercegovini, gdje će biti na raspolaganju svim građanima i pokušati da im pomogne u rješavanju svakodnevnih problema sa kojima se susreću.

Nosilac Izborne liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Spomenko Stojanović rekao je da je ova stranka u izbornu kampanju ušla sa ozbiljnim kandidatima i namjerom da osvoji što veći broj mandata.
On je napomenuo da je prioritet njihove politike ekonomija, jer će, samo ako ona bude razvijenija, biti obezbijeđen veći broj zaposlenih i puniji budžeti, zbog čega će lakše moći da se zadovolje zahtjevi građana i osjetljivih socijalnih grupa.
Kandidat DNS-a za narodnog poslanika iz Trebinja Danijela Jelić poručila je da će se, ako dobije povjerenje birača, prvenstveno boriti za Hercegovinu i ravnomjeran razvoj svih krajeva Republike Srpske.
"Zalagaću se da se jednako razvijaju i zapad i istok Srpske, da se paralelno ulaže u Banjaluku, u Ljubinje i Trebinje. Nerazvijeni krajevi moraju da dobiju više projekata i razvojih programa kako ne bi zaostajali za modernim svijetom", navela je Jelićeva.
Ona je istakla da je dosadašnjim radom na čelu regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske pokazala da zna recept za stvaranje dobrog ambijenta i postizanje dobrih rezultata.
"Svjesna sam da snaga Srpske zavisi od svake njene lokalne zajednice, zbog toga ću se truditi da što više utičem na jačanje lokalnih zajednica u Hercegovini, jer su one nerazvijenije, ali ne i manje važan dio Republike", rekla je Jelićeva.
Na centralnom predizbornom mitingu obratili su se i kandidati trebinjskog DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH Petar Ivanković i Bojan Šapurić.
SRNA