U Trebinju održana javna rasprava o izmjenama Krivičnog zakonika Srpske

IMG_20230517_115054_resized_20230517_115122124.jpg (241 KB)

U Palati pravde u Trebinju danas je održana javna rasprava o Nacrtu izmjena Krivičnog zakonika Republike Srpske, gdje se najviše govorilo o kriminalizaciji klevete.

Novinari su kao i na prethodnim javnim raspravama u Bijeljini, Banjaluci i Istočnom Sarajevu, odmah na početku predali zahtjeve o povlačenju zakona o kleveti i sugestije o doradi Nacrta zakona i napustili prostorije suda u Trebinju.

Ministar pravde RS Miloš Bukejlović rekao je da će sve usmene i pismene sugestije koje su dobili danas, ali i na prethodnim javnim raspravama uzeti u razmatranje.

„Ovim javnim raspravama dali smo mogućnost svima koji su zainteresovani da učestvuju i bili smo otvoreni za dijalog i diskusiju. Pored novinara, učestvovali su i predstavnici pravosudne zajednice, koji su nam takođe svojim prijedlozima i sugestijama dali neke smjernice, kako bismo mogli donijeti što kvalitetniji novi Nacrt zakona“, kazao je Bukejlović.

On je dodao da imaju obavezu da naprave Izvještaj o provedenoj javnoj raspravi, gdje će obrazložiti zašto neke prijedloge nisu inkorporirali.

„Takođe, biće obrazloženo i zašto smo neke druge prijedloge unijeli u konačan Prijedlog zakona. Možemo očekivati da će novi prijedlog zakona do ljeta biti pred poslanicima.

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske usvojen je u Narodnoj skupštini 23. marta, a danas je u Trebinju bila posljednja javna rasprava. Ministarstvo pravde će prije konačnog usvajanja pažljivo razmotriti sve argumentovane i konstruktivne kritike na ponuđeni zakon.

IMG_0566_resized_20230517_115020602.JPG (287 KB)

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×