Trebinje - Defile bicikla - Foto: RTRS
Povodom Svjetskog dana bicikla, Gradska uprava u Trebinju organizovala je danas sportsko-rekreativnu manifestaciju "Defile bicikla" za sve ljubitelje biciklizma od osam do 88 godina.

Start defilea bio je kod Dučićevog spomenika, odakle su biciklisti nastavili prema Palati pravde, vozeći se dalje južnom obilaznicom preko Mosta branilaca Trebinja do kružnog toka, a zatim nastavili Hercegovačkom ulicom i Dušanovom ulicom do Kamenog mosta, odakle su išli Ulicom Desanke Maksimović i pored bašte "Platani" došli ponovo do Dučićevog spomenika.

Učesnike je pozdravila načelnica Odjeljenja za kulturu, obrazovanje i sport grada Trebinja Slađana Skočajić, koja je istakla da je ekološki učinak onoga što rade biciklisti nešto što zaslužuje pažnju gradske uprave.

- Vijeme koje dolazi nagovještava, ne samo potrebu, nego i obavezu da koristimo bicikla. Ono što je najvažnije, jeste da su se okupili najmlađi i da od strane policijskih službenika PU Trebinje čuju kratko predavanje o bicilizmu - istakla je Skočajićeva.

Prije defilea, službenici Policijske uprave održali su Mini školu na temu “Bezbjednost biciklista u saobraćaju“, a potom i kratki kviz sa dodjelom nagrada.