Episkopi zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije i slavonski Jovan danas su ispred zgrade Policijske uprave Trebinje osveštali spomenik za 30 pripadnika policije iz Hercegovine koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.Vladika Grigorije uporedio je poginule pripadnike policije sa anđelom koji je oslikan na spomeniku, te istakao da su to ljudi koji su bili spremni, a i danas bi, da se žrtvuju za nas.
On je istakao napore i volju načelnika Policijske uprave Trebinje Žarka Lakete da bude izgrađen ovakav spomenik za koji je rekao da je jedan od najljepših, napravljen od posljednjeg rata.
"Sagradio ga ja naš neimar Risto Vojinović od našeg kamena, a svi smo dali svoj doprinos u njegovom konačnom izgledu", rekao je vladika Grigorije.
Vladika je izrazio posebno zadovoljstvo što su osveštanju prisustvovali i unuci poginulih, te napomenuo da oni svjedoče da ipak "nismo izgubljeni".

Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa rekao je da spomen-obilježje napravljeno u čast i slavu poginulih i da uvijek podsjeća na hrabra djela koja ne smiju biti zaboravljena.
"Oni su dali živote za Republiku Srpsku, a pripadnici Policijske uprave Trebinje - Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i svi građani ne smiju dozvoliti da njihova uloga u stvaranju mira, koji sada uživamo, bude umanjena ili zaboravljena", rekao je Laketa.
Osveštanju spomenika prisustvovao je veliki broj pripadnike policije, predstavnika privrednog i političkog života Hercegovine i građana.
Na spomenik su cvijeće položile delegacije Policijske uprave Trebinje, grada Trebinje, porodica poginulih, organizacija proisteklih iz posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata.
SRNA