Vlasnik i generalni direktor kompanije “Vokel” Veljko Lončar, predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i gradonačelnik Tebinja Luka Petrović svečanim presijecanjem vrpce otvorili su danas u Trebinju prodajni centar Poslovnog društva “Vokel” iz Posušja.


Tom prilikom, obraćajući se prisutnima, vlasnik “Vokela” Veljko Lončar rekao je kako je poslovnica u Trebinju plod dugogodišnje kvalitetne saradnje Posušja i Trebinja i nastojanja da se želje kupaca na tom području što prije zadovolje.
"Ovaj objekt otvaramo u nadi kako ćemo u vaše domove i poslovne objekte donijeti nove ideje, trendove i zanimljiva rješenja, te vaš radni i životni prostor učiniti još ljepšim i ugodnijim" –rekao je Lončar.
On je u ime društva “Vokel” predstavnici Udruženja roditelja djece i mladih s posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko” donirao 5. 000 KM.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović obraćajući se prisutnima rekao je kako je otvaranje poslovnice “Vokel” jako važan projekt za Trebinje, ali i za cijelu Hercegovinu.
"Ja moram napomenuti da nama zaista sunce jeste zajedničko, koliko god se mi otimali, a ponekada ga i dijelili. Želio bih da i ovaj projekt “Vokel” bude zajednički.Ova kompanija je danas na najvišim svjetskim standardima i ja želim da porodica Lončar i dalje nastavi sa širenjem ove mreže i to je jedini način da ovo sunce, koje nam jeste zajedničko, bude prijatnije svima nama" istakao je Čović.


U svome govoru vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije naveo je kako je otvorenost Trebinja u posljednje vrijeme vidljiva za sve one koji žele da rade i stvaraju.
"Reći ću samo nekoliko rečenica koje su značajne s filozofske strane.Nema ništa nesretnije za čovjeka na zemlji, za jedan grad, regiju, za jedan dom i porodicu nego da se zatvori u samu sebe. To je najopasnija stvar. To znači da je blizu kraj. Važno je da su ovdje ovi ljudi koji dolaze sa zapadne strane Neretve.Mi moramo priznati da na svijetu ne postoji niko ko bi na našim licima mogao uočiti razliku i to je ono što nas čini jednima i što nas upućuje jedne na druge.Zamolio bih ljude koji su ovdje danas s nama, a koji imaju veliki uticaj, da nam pomognu da ove granice, koje su vrlo blizu, budu što manje čvrste i budu što prije otvorene, jer mi ne želimo živjeti u getu, već želimo biti otvoreni za sve", rekao je vladika Grigorije obraćajući se prisutnima.


Osnovna djelatnost kompanije “Vokel” je uvoz, izvoz i prodaja materijala za vodovodne instalacije, transportnih i distribucijskih vodovoda, keramike, sanitarija, parketa, laminata, te uređaja i opreme za centralno grijanje i klimatizaciju.
Društvo “Vokel” svake godine bilježi privredni rast. Vokel zapošljava preko 230 radnika. Svoje poslovne uspjehe “Vokel” ostvaruje u 15 poslovnica smještenih u brojnim gradovima širom BiH, te u Herceg Novom.
Trebinjska poslovnica kompanije „Vokel“ trenutno zapošljava 14 radnika.