Otvaranje bazena u Trebinju - Foto: RTRS
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas su svečano otvorili zatvoreni bazen u Trebinju.

Otvaranju bazena prisustvovala je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović i brojne zvanice.

Riječ je o jednom od najvećih investicionih projekata realizovanih u ovom gradu u posljednjih desetak godina.

Trebinje (Foto: RTRS)

Podsjećamo, ovo je reprezantativno zdanje izgrađeno na oko 10 hiljada kvadratnih metara koji obuhvata bazen za plivanje olimpijskih dimenzija sa pratećim bazenom za rasplivavanje, gledalište sa oko 500 mjesta, te prateće sadržaje, sale za fitnes, restoranski prostor i smještajne kapacitete.

Izgradnja je koštala 13 miliona maraka, a investitor su Hidroelektrane na Trebišnjici.

VIDEO

Gradnja zatvorenog bazena, počela je 2017. godine. Sve je usporeno nakon havarije u februaru 2019, kada je orkanski vjetar nanio ogromnu, milionsku štetu na gradilištu, pa se tokom saniranja štete i izmjene projekta izgubilo dodatno vrijeme.

Sada i zvanično, novi reprezentativni objekat, kakav nemaju ni mnogo veći gradovi i sportski centri u regionu je otvoren, a najviše će značiti plivačima, sportskim klubovima i rekreativcima, u planu su i plivačka takmičenja višeg i međunarodnog ranga, za šta bazen pruža sve uslove.

Dodatno će obogatiti turističku ponudu grada, a već su neki od najpoznatijih vaterpolo i plivačkih klubova iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske najavili saradnju.