20230703_190043.jpg (309 KB)

U Trebinju je večeras počela Ljetna škola sporta, koja će okupiti oko 1.000 sportista iz 27 sportskih saveza Republike Srpske.

Otvarajući ovu manifestaciju u Domu učenika, Selma Čabrić, ministar porodice, omladine i sporta je istakla da se Ljetna škola sporta realizuje već 20 godina i da će djeca u po šest grupa tokom osam sedmica, osim treninga, imati i stručna predavanja usmjerena na izgradnju njihove ličnosti da bi uz dobrog sportistu postali i dobri ljudi.

"Cilj je da se prepoznaju najbolji i da se radi na njihovoj afirmaciji, kao i da se kao mladi sportisti nauče nositi sa usponima i padovima", navela je Čabrić.

Ona je dodala da će sa djecom raditi i poznati sportisti i treneri.

„Nadam se da će djeca ponijeti lijepe uspomene iz ove škole sporta iz Trebinja i da će obilježiti dio njihovog odrastanja“, rekla je Čabrić.

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja kaže da će se grad ponovo potruditi da bude dobar domaćin.

"Mnogi uspješni sportisti su prošli ovu školu, što pozitivno utiče na mlade da se bave sportom. I to što je Trebinje već dvije decenije domaćin ovog značajnog događaja govori da ima šta da ponudi i da djecu najviše privlače bazeni, akva park i sportska igrališta“, naveo je Ćurić.

On je najavio i da će u narednom periodu, uz podršku Vlade Republike Srpske, predsjednika Republike Milorada Dodika, "Elektroprivrede RS" početi izgradnja nove sportske dvorane, što će biti značajno jer Trebinje ima najveći broj premijerligaša do sada.

20230703_190230.jpg (503 KB)

Sergej Vlačo, plivač iz Laktaša, koji je nedavno oborio rekord na 50 metara u prsnom plivanju, očekuje da će imati kvalitetne treninge i druženje sa drugarima.

Tomo Loparić, trener iz Smučarskog kluba "Romanija" sa Pala rekao je da je ovo izvrsna škola sporta koja pruža dodatne treninge i relaksaciju mladim sportistima.

„Trebinje pruža sve što je potrebno sportistima, posebno bazene i brojne druge sadržaje kojima grad raspolaže“, naveo je Loparić.

Ovogodišnju Ljetnu školu sporta Republike Srpske podržali su grad Trebinje, Elektroprivreda Republike Srpske, Hidroelektrane na Trebišnjici, „Dom učenika“, „Trebinje sport“ i „Bazeni“.