U organizaciji Javne ustanove “Dom mladih”, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja, od danas do 16. maja u našem gradu će se održati 11. Međunarodni festival zabavljača za djecu.


Festival je otvorio Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine grada Trebinja.


“S obzirom da vremenske prilike ne dozvoljavaju našim najmlađim sugrađanima da borave u svojim prirodnim sredinama, parkovima, livadama , pored rijeke… utoliko je veća obaveza na zabavljačima – da rastjeraju tmurne oblake raspoloženja. Dan a lica mališana izmame osmijehe”, kazao je Banjak.

Dejan Mirković, direktor “Doma mladih”, kaže da je održavanje ovakvih festivala veoma značajno za djecu.

“Mogu slobodno reći da je ovo jedini festival koji okuplja veliki broj djece malog uzrasta od sedam do deset godina. I ovo je sve edukativnog – jer u vrijeme internete i kompjutera treba djecu učiti da postoji nešto važno i pored toga”, kaže on.

Mališani su danas uživali u predstavi “Kako su postale ružne riječi” koju je napisao Duško Radović a izveli glumci Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banja Luke.



Sutra je na programu predstava “Moj prijatelj bumbi” Mostarskog kazališta lutaka.

Domaći ansambl Kulturne scene “Male stvari” izvešće u srijedu, 15. maja, dječiju hit predstavu “Kapetan Džon Piplfoks”, koja je ove godine osvojila brojne nagrade.

Posljednji dan festivala rezervisan je za predstavu “Dječija prava i zabava”, pozorišta „Stanković“ iz Nikšića.

Sve predstave igraju se u “Domu mladih” Trebinje i biće izvedene u dva termina – od 10.30 i 13.00, osim predstave iz Nikšića za koju je rezervisan samo termin od 10:30 časova.

RT