U Policijskoj upravi Trebinje kažu da je u porastu broj maloljetnika koji čine prekršaje i krivična djela, a riječ je o uzrastu od 16 do 18 godina.


Portparol ove uprave Jovana Cvijetić potvrdila je novinarima u Trebinju da je policija od početka godine evidentirala četiri maloljetnika koji su počinili prekršaj - posjedovanje ili konzumiranje droge na javnom mjestu.
Da bi preventivno djelovali na mlade, Cvijetićeva kaže da su policijski službenici ove uprave u toku prošle školske godine održali 54 različita predavanja koja su se odnosila na zloupotrebu droge, konzumiranje alkohola, vožnju u alkoholisanom stanju, te upravljanje vozilom prije sticanja vozačke dozvole.


Ona je napomenula da je i u Centru srednjih škola održano prvo od više planiranih predavanja u novoj školskoj godini o zloupotrebi droge. Cvijetićeva je podsjetila da su maloljetnici u toku ove godine počinili ukupno 13 krivičnih djela, i to 10 iz oblasti imovine, jedno iz bezbjednosti saobraćaja, kao i dva protiv života i tijela, gdje su evidentirane teške tjelesne povrede. Ona kaže da su krivična djela i prekršaji počinjeni uglavnom u Trebinju.
SRNA