IMG_5321_resized_20230708_104726254.JPG (383 KB)

Turistička organizacija regije Zapadna Srbija danas je u Trebinju organizovala promociju turističke ponude ove regije.

U Dučićevoj ulici predstavnici članica regije Zapadna Srbija u okviru promotivnih štandova promovisali su ponudu 12 lokalnih samouprava: gradovi Užice i Čačak i opštine: Čajetina, Bajina Bašta, Ivanjica, Arilje, Lučani, Požega, Kosjerić, Nova Varoš, Prijepolje i Sjenica.

Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija je istakao da netaknuta priroda, kulturno-istorijsko nasljeđe, tradicionalno gostoprimstvo i brojne manifestacije očekuju ovogodišnje posjetioce regije Zapadne Srbije.

„Ovo je najatraktivnija turistička regija u Srbiji. Dovoljno je da napomenemo planine Zlatibor, Taru, Goliju, Zlatar. I želimo da turistički potencijal zapadne regije približimo stanovnicima Trebinja i turistima koji borave u vašem gradu. Promovišemo i brojne manifestacije: Sabor trubača u Guči, Drinsku regatu. Raznovrsna je ponuda i zadovoljstvo je što se nalazimo u Trebinju, jednom od najljepših gradova na Balkanu“, naveo je Rađen.

IMG_20230708_104602_resized_20230708_104636354.jpg (510 KB)

Nataša Bradonjić, direktor Turističke organizacije Požega je istakla da su nezaobilazna destinacija na putu kroz Zapadnu Srbiju i ono što karakteriše ovaj grad jeste bogato kulturno nasljeđe.

„Ovakve promocije su izuzetno značajne za predstavljanje turističkog potencijala naše regije. Čitava Srbija je zaista prelijepa. Ono što Požega može da ponudi jeste seoski turizam, izuzetna hrana i ljubazni domaćini“, rekla je Bradonjić.

Od 20 časova u Dučićevoj ulici, uz promotivne pultove, biće upriličen nastup trubačkog orkestra Dragana Pavlovića, pobjednika Guče.