U Trebinju se gradi turistički kompleks od 300 miliona KM

U Trebinju se gradi turistički kompleks od 300 miliona KM

20230818162353_785250.jpg (258 KB)

Vlada Republike Srpske usvojila je na juče održanoj sjednici Odluku o utvrđivanju investicionog projekta "Lajon Hil Vilidž" Trebinje, kao projekta od posebnog interesa za ekonomski razvoj grada Trebinje i ove regije, te prodaji zemljišta u svojini Republike Srpske radi realizacije ovog projekta.

Saopšteno je to iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, odakle dodaju da je istom odlukom Vlada Srpske ovlastila ministra trgovine i turizma da zaključi Ugovor o prodaji nepokretnosti s kupcem "Nugo holding" Trebinje.

"Predmet ugovora je zemljište na lokaciji Gorica 2 Trebinje ukupne vrijednosti 964.870,24 KM", rekli su iz resornog ministarstva.

Kako tvrde, kompanija "Nugo holding" obratila se Vladi radi realizacije direktne strane investicije "Lajon Hil Vilidž" ukupne vrijednosti oko 300 miliona KM.

"Prema dostavljenom projektu, kompleks "Lajon Hil Vilidž" obuhvatiće izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa 2.020 stambenih jedinica rezidencijalnog turizma, a planirano je da projekat bude realizovan u tri faze u periodu od sedam godina. Projekat podrazumijeva izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, hotela, restorana, tržnog centra, stomatoloških i medicinskih objekata", naveli su iz resornog ministarstva.

Realizacijom ovog projekta, kako tvrde, dodatno će biti obogaćena turistička ponuda grada Trebinje.

"Takođe, tokom realizacije projekta pozitivno će se uticati na razvoj kompletnog građevinskog, ugostiteljskog i medicinskog sektora regije. Projekat "Lajon Hil Vilidž" projekat je kompanije "Nugo holding" Trebinje, koja posluje u sastavu kompanije 'Brova Holding' iz Norveške, čiji su osnivači članovi porodice Andrić, koja je porijeklom iz Trebinja", naveli su iz Ministarstva.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×