13186E7C-C5FF-4411-9737-FAA30CDEA1CE.jpeg
Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje i Policijske stanice Bileća su u prethodnom periodu zajedno sa predstavnicima Auto-moto saveza Republike Srpske i osnovnim školama u svojim opštinama realizovale projekat osposobljavanja školskih saobraćajnih patrola kroz rad saobraćajnih sekcija u osnovnim školama.


U Bileći je 20 učenika, uzrasta od šestog do devetog razreda, postalo član školske saobraćajne patrole. Kako su naveli, oni će sa svojim aktivnostima nastojati da mlađoj djeci razvijaju svijest o pravilnom učestvovanju u saobraćaju. Takođe, će kroz povremeni rad sa policijskim službenicima skretati pažnju ostalim učesnicima u saobraćaju da je neophodna dodatna pažnja tokom školske godine.

5AF32590-1918-40DA-BBED-B48DCCA3202C.jpeg


Policijski službenici će u Trebinju u toku sledeće sedmice nastaviti rad na formiranju školskih saobraćajnih patrola u dvije osnovne škole na području grada. Cilj projekta je da svaka škola u kojoj postoji zainteresovanost učenika formira školsku saobraćajnu patrolu i na taj način utiče na bezbjednost učenika u saobraćaju.