Banjaluka - vakcinacija - Foto: RTRS
U Banjaluci se vakcinacija odvija u amfiteatru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Prema planu, danas bi trebalo da bude vakcinisano 40 lica koja su se prethodne sedmice prijavila timovima porodične medicine, dok se masovnija vakcinacija očekuje od naredne sedmice.

Doktor Vesna Lučić Samardžija istakla je da se proces imunizacije ovih lica obavlja uporedo sa vakcinacijom zdravstvenih radnika, penzionisanih zdravstvenih radnika Doma zdravlja, te korisnika i zaposlenih u ustanovama za smještaj starijih lica i drugih ustanova za smještaj i dugotrajnu njegu.

 

 

Banjaluka - vakcinacija

- Plan je da danas bude vakcinisano 40 lica koja su se prethodne sedmice prijavila timovima porodične medicine. Očekujemo da će masovnija vakcinacija biti naredne sedmice - rekla je novinarima Samardžija.

Ona je navela da će proces vakcinacije zavisiti i od pripreme dvorane u kojoj će biti obavljan.

- U Banjaluci za sada imamo 20 timova koji će sprovoditi proces vakcinacije. Pozivam građane da se i nakon vakcinacije pridržavaju propisanih mjera, jer je potrebno da prođe određeni period kako bi bila stvorena antitijela - rekla je Samardžija.

Vakcinacija građana u Gradišci počela je u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja. Poslije vikenda vakcinacija, za koju je mnogo zainteresovanih, nastaviće se na vakcinacionom punktu u Kulturnom centru Gradiška.

Pored Banjaluke i Gradiške vakcinacija osoba starijih od 65 godina je počela je ranije u Zvorniku, a danas i u domovima zdravlja u Prijedoru i Trebinju.

Trebinje - vakcinacija
U većini ostalih opština vakcinacija počinje početkom naredne sedmice.