Članovima Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ danas su uručeni paketi sa prehrambeno-higijenskim namirnicama, koje je Vlada Republike Srpske, kao pomoć osjetljivim kategorijama stanovništva u vrijeme mjera zaštite od širenja virusa korona, obezbijedila za članove svih udruženja osoba sa invaliditetom u Srpskoj.

pomoc-vlade.jpg

Paketi sa osnovnim prehrambeno-higijenskim artiklima, pojedinačne vrijednosti oko 80 KM, uručeni su za 82 porodice djece i omladine sa posebnim potrebama u Trebinju.

Vesna Miljanović, predsjednik udruženja „Sunce nam je zajedničko“, istakla je da je ovo samo jedna u nizu akcija pomoći članovima udruženja, organizovanih za vrijeme restiktivnih mjera zaštite od pandemije.

„Naše udruženje uz pomoć drugih donatora već je organizovalo akcije pomoći našim korisnicima - u prehrambeno-higijenskim paketima, lijekovima, pelenama, dezinfekcionim sredstvima, igračkama za djecu...“, istakla je ona.

pomoc-vlade-3.jpg

Ako u osnovnim namirnicima nisu oskudijevali – druženje i zajedničke aktivnosti svakako su nedostajale članovima udruženja. Nakon što je tri mjeseca bio zatvoren, dnevni centar od prošle sedmice, uz preduzimanje svih preporučenih mjera zaštite, ponovo okuplja djecu i mlade sa posebnim potrebama.

„Trebali ste doći u ponedjeljak da vidite koliko je emotivan bio taj prvi susret. Bilo je u početku malo i straha, ali i smijeha i plakanja i radosti nakon ponovnog susreta. Sve se pomiješalo“, ističe Miljanovićeva.

Roditelj Senka Jeremić kaže da je svaka pomoć ovim porodicama dobrodošla. Zahvaljujući dobrim ljudima i uprkos zatvorenim granicama - stizali su i djeci neophodni a nedostupni lijekovi.

„Mogu samo da pohvalim udruženje koje je obezbijedilo čitav niz donacija, koje su nam mnogo značile da 'preguramo' ovo vrijeme pandemije. Rukovodstvo se maksimalno angažovalo tako da sve ovo vrijeme djeci nije ništa nedostajalo - izuzev ovih druženja i zajedničkih aktivnosti“, ističe Jeremić.

pomoc-vlade-2.jpg

U okviru ovog programa pomoći, za koji je Vlada Srpske izdvojila 260.000 KM, u Trebinju će članovima udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom biti ukupno podijeljeno oko 200 prehrambeno-higijenskih paketa.