Federalni hidrometerološki zavod izdao je narandžasto upozorenje zbog obilnijih padavina i jakih udara vjetra južnog smjera.


Obilnije padavine u Hercegovini i jugozapadnom dijelu Bosne. Jaki udari juga u većem dijelu zemlje, osim dijela sjevera i sjeveroistoka Bosne.
Jaki udari juga i obilnija kiša mogući su do utorka.
Jača kiša se prognozira u Hercegovini i jugozapadnom dijelu Bosne od sredine nedjelje do sredine ponedjeljka. i od ranih jutarnjih sati u utorak do sredine dana.
Prognozirana količina padavina je većinom između 40 i 80 litara po metru kvadratnom. U planinskim područjima i do 120 litara. Jaki udari vjetra južnog smjera se očekuju od druge polovine dana u subotu. sve do sredine dana u utorak.
Udari juga većinom između 45 i 65 km/h. U noći sa ponedjeljka na utorak mogući su i olujni udari juga od 70 do 90 km/h. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne ne prognoziraju se udari juga veći od 45 km/h.

Meteoalarm je za veći dio Bosne i Hercegovine danas izdao narandžasto upozorenje zbog jake kiše i vjetra, dok je u ostatku države izdato žuto upozorenje.
Narandžasti meteoalarm izdat je za gradove Banja Luka, Trebinje, Livno i Mostar.
Sarajevo, Višegrad, Bihać, Foča, Prijedor i Tuzla su označeni žutim upozorenjem te bi prosječna brzina vjetra mogla biti 20 do 30 km/h.