Željka Cvijanović na početku obuke za policijske kadete -
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je, u prisustvu najviših zvaničnika Srpske, ozvaničilo u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke početak obuke 22. klase Policijske akademije i Osme klase za pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice, potpisivanjem ugovora sa 350 novih kadeta.

Ovom događaju prisustvovali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević i drugi.

Cvijanović je predajom raporta dočekao komandir Počasne jedinice MUP-a Vitomir Petričević, a osim ove jedinice bili su postrojeni i kadeti.

Početak obuke za policijske kadete (Foto: RTRS)
Cvijanović se obratila kadetima i poželjela im da nakon školovanja postanu pripadnici MUP-a koji će štititi bezbjednost Srpske i njenih građana, te ustavni poredak.

- Ovo je veliki dan za Republiku Srpsku koja je važna za naše živote i bezbjednost. Naravno, to zavisi od efikasnosti MUP-a. Republika Srpska ima ozbiljnu policiju, a jačajući je i stvarajući pretpostavke za bolji rad i školovanje pripadnika MUP-a, jačamo i Srpsku. Na ovaj Centar za obuku možemo biti ponosni jer su uslovi školovanja u njemu na visokom nivou - rekla je Cvijanović.

Početak obuke za policijske kadte (Foto: RTRS)
Ona je poželjela kadetima uspjeh u školovanju, uprkos današnjim izazovima poput terorizma i migrantske krize.

Nakon potpisivanja ugovora sa kadetima planiran je obilazak novih sadržaja u Centru za obuku - sportskih terena, poligona sa pješadijskim i specijalističkim preprekama, teretane na otvorenom, a svečano će biti otvoren Sportski centar i novo moderno strelište MUP-a Republike Srpske.

Početak obuke za policijske kadete (Foto: RTRS)
Javnosti će biti predstavljeni i objekti Žandarmerije za smještaj službenih pasa i Jedinice konjice /menjaž i štala/, a izjave za novinare planirane su po okončanju obilaska sadržaja u Centru za obuku.