Zemljotres na Krku (Foto: EMSC/Screenshot) -

Direktor Civilne zaštite Hrvatske Damir Trut rekao je da za sada nema dojava o mogućoj šteti ili povrijeđenima u zemljotresu magnitude 4,8 koji je pogodio ostrvo Krk nešto prije 11.00 časova.

Prema njegovim riječima, ima dosta dojava građana da su osjetili ljuljanje zgrada i pomjeranje namještaja, ali ništa više od toga.

Županijski vatrogasni komandant Mladen Šćulac rekao je za Hinu da je u stalnom kontaktu sa vatrogasnim jedinicama na Krku i u Rijeci, te da za sada nema zahtjeva za intervencijama.

Načelnik Štaba civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je da se potres osjetio u cijeloj Istri, ali da, osim uznemirenosti građana, nema dojava o materijalnoj šteti.

Potres se posebno snažno osjetio u Rijeci. U Puli su građani na više lokacija u gradu osjetili potres, a, prema zasad dostupnim informacijama, posebno se "ljuljalo" na višim spratovima nebodera u gradskim kvartovima Veruda i Vidikovac.

Zemljotres magnitude 4,8 Rihtera pogodio je danas Krk, objavila je Seizmološka služba Hrvatske. Dogodio se u 10.47 časova sa epicentrom kod Bašćanske Drage na Krku.

Evropski mediteranski seizmološki centar objavio je da je potres bio magnitude 5,2 Rihtera, na dubini od 10 kilometara, četiri kilometra istočno od Krka, 37 kilometara jugoistočno od Rijeke.

Zemljotres se osjetio širom Hrvatskog primorja, ali i u regionu, uključujući i Republiku Srpsku, odnosno Banjaluku.