U zgradi sarajevske opštine pronađena veća količina oružja
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) prilikom današnjeg pretresa zgrade sarajevske opština Stari Grad pronašli su i veću količinu oružja. Tačnije riječ je o puškama i streljačkom naoružanju.

Kako Klix.ba saznaje, oružje je nabavila opština za potrebe streljačkih klubova u mandatu načelnika Ibrahima Hadžibajrića, ali nije jasno zašto je oružje čuvano u prostorijama opšine.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je desetinama komada oružja.

Današnji pretresi su izvršeni po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo u nastavku istrage protiv bivšeg načelnika Hadžibajrića. Istražuju se i ugovori koje je opština sklapala i drugi dokumenti.

Oko zgrade opštine danas u poslijepodnevnim časovima bili su raspoređeni pripadnici specijalne jedinice, a u zgradi su bili inspektori koji su izvršili pretrese s ciljem oduzimanja dokaza koji će biti korišteni u daljoj istrazi.

Podsjećamo, Ibrahim Hadžibajrić i Alma Destanović uhapšeni su početkom maja u okviru operativne akcije kodnog naziva "Start" koju su realizovali policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo. U istoj akciji uhapšeni su i Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić, Mehmed Dedić i Emina Rogo.